Przejdź do treści

Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku
Ocena ze starego portalu: 4,8 / 5 ocen
Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku to bardzo smaczna i łatwa do wykonania potrawa. Do jej wykonania można użyć dowolnego mięsa jagnięcego, ja osobiście użyłem polędwicy (combra). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pociąć jagnięcinę w cienkie plasterki a następnie w paski. Wymieszać z marynatą, odstawić na 1 godz.
    Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku
  2. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, mieszając przesmażyć cebulę ok. 1 min. Wyjąć na talerz.
    Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku
  3. Ponownie rozgrzać 2 łyżki oleju, smażyć mieszając mięso ok. 2 min.
    Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku
  4. Dodać cebulę, sezam, wymieszać i podawać gotowe danie.
    Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *