Proste przepisy na orientalne dania z mięsa

Jeśli należysz do fanów kuchni orientalnej, to z pewnością wiesz, że zarówno kuchnia tajska, chińska, jak i indyjska bazują na różnego rodzaju mięsach. Jednym z najpopularniejszych jest drób, jednak to nie jedyna opcja – w potrawach pochodzących z najdalszych rejonów świata znaleźć można również wieprzowinę lub jagnięcinę, które z dodatkiem egzotycznych przypraw nabierają niecodziennego smaku.

Mięso to ważny element codziennej diety – nie tylko zawiera cenne składniki odżywcze, ale również dodaje energii na długi czas. Wieprzowina czy drób to ogólnodostępne produkty, które znaleźć można na każdym targu i straganie w Chinach, Indonezji i innych państwach azjatyckich. Spełniając oczekiwania naszych czytelników, wśród których są też mięsożercy, postanowiliśmy stworzyć osobną rubrykę z przepisami na mięso, które są przede wszystkim szybkie i proste w wykonaniu.

Orientalne mięsa na wiele różnych sposobów

Idealne przepisy kulinarne na orientalne mięso? Kluczem do sukcesu jest świeże, odpowiednio przygotowane mięso i egzotyczne przyprawy, które dodadzą potrawie niepowtarzalnego smaku. Nie obędzie się bez sprawdzonej receptury – tę znajdziesz na naszej stronie internetowej. Próbowałeś kiedyś podpłomyków z jagnięciną lub jagnięciny z sezamem po mongolsku? Jeśli tak, to z pewnością wiesz, że ich smak nie równa się z niczym innymi – jeśli jeszcze ich nie próbowałeś, to najwyższa pora, by przyrządzić je we własnej kuchni.

W każdym z zamieszczonych w serwisie przepisów znajdziesz informacje dotyczące czasu przygotowania potrawy i liczby otrzymanych porcji – niżej znajduje się lista potrzebnych produktów oraz sposób przygotowania opatrzony kolorowymi zdjęciami. Nie musisz też martwić się o olej sezamowy, wino ryżowe ani inne egzotyczne składniki dania – wszystko, czego potrzebujesz, znajdziesz w ofercie naszych delikatesów orientalnych. Koniecznie zajrzyj na kuchnieorientu.pl i sprawdź sam, co jeszcze dla Ciebie przygotowaliśmy.

Podpłomyki z jagnięciną

Podpłomyki z jagnięciną to danie w stylu indyjskim, które możemy serwować jako przekąskę lub lekki obiad. Chrupiący podpłomyk z nadzieniem z mielonej jagnięciny dobrze doprawionej hinduskimi przyprawami. Do tego pieczona papryczka chili i bakłażan. Wszystko podane ze świeżymi ziołami i sosem cytrynowo-jogurtowym. Danie zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!

Czytaj dalej

Jagnięcina z porem stir-fry (słono-ostra)

Przygotowanie mięsa do zmiękczania / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Udało mi się zdobyć sposób z chińskiej restauracji na zmiękczanie mięsa, a dokładniej jak przygotować i pokroić mięso. Bardzo przydatna rada.

Czytaj dalej

Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku

Jagnięcina z warzywami

0