Przejdź do treści

Jagnięcina z porem stir-fry (słono-ostra)

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Jagnięcina z porem stir-fry (słono-ostra)
Ocena ze starego portalu: 4,91 / 11 ocen
Jagnięcina z porem w pysznym słono-ostrym sosie, jedno z moich ulubionych dań w "odświeżonej" wersji. Szybki przepis wykonany techniką stir-fry (smażenie z ciągłym mieszaniem). To nie tylko moje pierwsze danie z jagnięciny po chińsku, ale także pierwsze danie z jagnięciny jakie kiedykolwiek jadłem. Muszę przyznać, że polędwica jagnięca to najdelikatniejsze mięso z jakim miałem do czynienia, po prostu pycha. Danie smakuje także znakomicie jeżeli zastąpimy trudno dostępną jagnięcinę polędwiczką wieprzową. W nowym wykonaniu przepisu posłużyłem się właśnie polędwiczką wieprzową. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pociąć jagnięcinę (lub wieprzowinę) w cienkie plasterki.
  2. Wymieszać z marynatą, odstawić na 30 min. Połączyć składniki sosu.
  3. Przygotować warzywa.
  4. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać pora i smażyć mieszając 2 minuty, wyjąć na talerz.
  5. W woku ponownie rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać czosnek, chili i imbir, smażyć mieszając 30 sek.
  6. Dodać mięso i smażyć mieszając aż straci różowy kolor.
  7. Dodać pora, wlać sos, dobrze wymieszać.
  8. Zagotować wszystko jeszcze raz. Polać olejem sezamowym, wymieszać. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *