Przepis na Schab z papryką

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Schab z papryką
Ocena ze starego portalu: 4,64 / 14 ocen
Kolorowe danie stir-fry ze schabu i 3 odmian papryki. Jest to pierwszy przepis nadesłany przez internautów, a konkretnie Agnieszkę "Dziubek". Pozwoliłem sobie minimalnie je zmienić - Dziubek sugerowała, żeby smażyć mięso 5 min, jednak uważam, że to stanowcza przesada. Na dużym ogniu, techniką ciągłego mieszania absolutnie wystarczą 2 min. Pozdrawiam Agnieszkę i zachęcam innych do przesyłania przepisów. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Głosów: 2
Ocena: 4.5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 500 g schabu
  • 1 szt. papryki czerwonej małej
  • 1 szt. papryki zielonej małej
  • 1 szt. papryki żółtej małej
  • 1 szt. cebuli dużej
  • 4 łyżki olej do smażenia
Marynata:
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szt. białka jajka
  • 1 łyżeczka wódki czystej
Sos:
Dodatek:
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 500 g schabu
  • 1 szt. papryki czerwonej małej
  • 1 szt. papryki zielonej małej
  • 1 szt. papryki żółtej małej
  • 1 szt. cebuli dużej
  • 4 łyżki olej do smażenia
Marynata:
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szt. białka jajka
  • 1 łyżeczka wódki czystej
Sos:
Dodatek:
Głosów: 2
Ocena: 4.5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pokroić mięso w cienkie paski. Wymieszać składniki sosu.
  2. Pokroić warzywa. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju
  3. Smażyć mięso ok. 2 min ciągle mieszając (jeżeli mięsa jest za dużo smażymy w dwóch porcjach). Przełożyć na talerz.
  4. Do woka wlać 2 łyżki oleju i smażyć warzywa 3 min ciągle mieszając. Dodać sos, dobrze wymieszać, smażyć ok. 30 sek. Dodać mięso wymieszać smażyć jeszcze chwilę, mieszając. Podawać z ryżem jaśminowym.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.