Łosoś w sosie Hoisin
Łosoś w sosie Hoisin to bardzo prosty przepis, w którym przygotowany łosoś nabiera znakomity, niepowtarzalny smak, zdecydowanie polecam! Podawać z gotowanym ryżem jaśminowym.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Jakub Płuska

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

26.04.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Czas oczekiwania
1godzina
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Czas oczekiwania
1godzina
Składniki
  • 2kawałki filetu z łososia
  • 2łodyżki cebuli dymkisam szczypior, pokrojony ukośnie w 2 cm kawałki
Marynata:
Sposób przygotowania
  1. Łososia umyć i osuszyć. Wymieszać składniki marynaty. Posmarować łososia z obydwu stron marynatą i wstawić do lodówki na godzinę.
  2. Rozgrzać piekarnik do 200ºC i położyć na ruszcie rybę. Piec około 5 minut z każdej strony.
  3. Przed podaniem posypać łososia dymką, podawać z gotowany ryżem jaśminowym.