Pieczony dorsz w chrupiącej panierce
Pieczony dorsz w chrupiącej panierce to lekkostrawne, aromatyczne danie z ryby, które zadowoli niejednego smakosza. Lekko pikantna, chrupiąca panierka jest wielkim atutem tej potrawy.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

05.05.2024
Porcje Czas przygotowania
4osoby 45minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 45minut
Składniki
Panierka:
Do dekoracji:
  • skórka z limonkistarta
Dodatki:
Sposób przygotowania
  1. Filety rybne posolić z obu stron.
  2. Dno płytkiego naczynia żaroodpornego wysmarować olejem roślinnym i sezamowym. Ułożyć w nim w jednej warstwie rybę.
  3. Wymieszać składniki panierki i delikatnie ułożyć na kawałkach ryby.
  4. Odkryte naczynie wstawić do piekarnika ustawionego na 220 st C i zapiekać przez 25-30 minut do zrumienienia panierki.
  5. Pospać startą skórką z limonki, serwować na gorąco z ryżem jaśminowym.