Smażona wieprzowina z grzybami Shitake
Smażona wieprzowina z grzybami Shitake to bardzo proste i szybkie do przygotowania japońskie danie z mielonej wieprzowiny z dodatkiem najpopularniejszych japońskich grzybów. Danie lekko pikantne za sprawą przyprawy 7 smaków, której głównym składnikiem jest mielone chili. Podana z makaronem lub ryżem stanowi pełne pożywne danie obiadowe.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

04.05.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 20minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 20minut
Składniki
Przyprawy:
Dodatki:
Sposób przygotowania
  1. Przygotować grzyby i pociąć warzywa.
  2. W woku, na dużym ogniu rozgrzać olej.
  3. Wrzucić imbir, grzyby i seler naciowy. Smażyć mieszając przez 2-3 minuty.
  4. Dołożyć mieloną wieprzowinę, rozdrobnić mięso na małe kawałki. Smażyć przez 5 minut mieszając.
  5. Wsypać posiekaną dymkę, dodać przyprawy: sos sojowy, wino i przyprawę 7 smaków, wymieszać. Podawać z makaronem lub ryżem.