Smażony ryż po chińsku / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Smażony ryż jest świetnym dodatkiem do dań z mięsem, ryba, owocami morza itp.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

28.02.2020
Porcje Czas przygotowania
4osoby 20minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 20minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzać olej w woku, wrzucić cebulę i podsmażyć na brązowo.
  2. Na innej patelni usmażyć rozbełtane jajko na omlet, a następnie pokroić je na małe paski.
  3. Do woka wrzucić resztę składników (oprócz ryżu i jajka) i smażyć przez 5 minut, aż marchewka nieco zmięknie.
  4. Na koniec dodać ryż i paski jajka, dokładnie wymieszać i jeszcze smażyć przez 5 minut do całkowitego podgrzania potrawy. Na samym końcu doprawić pieprzem.