Zupa ostro-kwaśna z krewetkami
Ocena ze starego portalu: 4,83 / 6 ocen
Do dania tego trzeba użyć pasty tamaryndowej, która jest trudna do kupienia, na szczęscie jest dostęna w naszym sklepie. Ostrożnie trzeba też postępować z pastą curry, jest bardzo ostra, jeżeli macie ograniczoną tolerancję na ostrość to zacznijcie od 1/4 łyżki, spróbujcie i ewentualnie zwiększcie dawkę. Zupę tę dla zwiększenia treściwości oraz zbilansowania ostrego smaku można zaserwować z ryżem jaśminowym podanym w osobnej miseczce.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

18.04.2024
Porcje Czas przygotowania
4osoby 15minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 15minut
Składniki
Przyprawy:
Dodatek (opcjonalnie):
Sposób przygotowania
  1. Bulion zagotować, dodać pastę tamaryndową i pastę curry. Gotować 10 min.
  2. Dodać przyprawy, wymieszać, gotować dłuższą chwilę.
  3. Dodać krewetki, rozlać do miseczek, posypać kilkoma listkami kolendry. Natychmiast podawać.