Zupa marchewkowa z makaronem sojowym po tajsku

Zupa z soczewicy i cukinii

Zupa miso z wakame, Shitake i makaronem

PRZEPISU TYGODNIA

Czytaj dalej

Indonezyjska zupa Soto (by M. Klimczak)

Congee po tajsku (by M. Klimczak)

Chińska zupa z zacierkami (by M. Klimczak)

Tajski bulion curry z makaronem mie

Zupa kurkumowa z kurczakiem (by M. Klimczak)

Zupa krem z ziemniaków i pora z miso (by M. Klimczak)

Zupa miso z warzywami i grzybami mun

Zupa miso z warzywami i grzybami mun to pyszna i zdrowa japońska zupa. Klasyczną miso wykonuje się z wodorostami wakame i tofu, tutaj prezentuję bardziej rozbudowaną wersję z dużą ilością zdrowych składników. Wymienione w przepisie warzywa można także zastąpić takimi składnikami jak rzepa, kalarepa, groszek lub fasolka szparagowa. Zupę można można podać także z ryżem gotowanym, będzie wtedy stanowić pełny, pożywny posiłek.

Czytaj dalej

Strona 1 z 712345...Ostatnia »