Przepis na Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy
Czas przygotowania | 45 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 750 ml bulionu drobiowego (3 szklanki)
- 300 g piersi kurczaka
- 150 g kukurydzy z puszki
- 8 kolb kukurydzy mini opcjonalnie
- 2,5 cm świeżego imbiru posiekanego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 szt. cebuli dymki posiekane
- szczypta soli do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
- 2 szt. białka jajka roztrzepane
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Składniki
Dodatek:
|
Sposób przygotowania
- Wlać rosół do garnka i zagotować. Włożyć piersi do rosołu, dodać kukurydzę i kolby kukurydzy mini (opcjonalnie), zamieszać. Gotować pod przykryciem przez 10 min.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (9)
- [+]Artykuły spożywcze (1575)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (11)
- Makaron, ryż, mąka (28)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (20)
- Warzywa, owoce (19)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (12)
- Herbata, napoje (9)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (189)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (27)
- Warzywa, owoce, grzyby (8)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (17)
- [+]Kuchnia indyjska (88)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (20)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (149)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (15)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Wyprzedaże (9)
- Produkty do sushi (37)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)
- Inne (1)
Dodaj komentarz