Przejdź do treści

Zupa z tofu i kasztanami wodnymi

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa z tofu i kasztanami wodnymi
Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 oceny
Oryginalna chińska zupa z chrupiącymi kasztanami wodnymi, grzybami mun i tofu. W czysto wegetariańskiej wersji należy użyć bulionu warzywnego.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Do garnka wlać olej, lekko rozgrzać, dodać cukier, przesmażyć mieszając aż lekko ściemnieje. Wlać bulion, dodać tofu, kasztany, grzyby mun, sos sojowy i ocet ryżowy.
  2. Doprowadzić zupę do wrzenia, dodać pora. Wlać powoli mąkę ziemniaczaną z wodą. Zagotować, aż zupa się lekko zagęści. W razie potrzeby doprawić solą. Zupa gotowa.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *