Przepis na Zupa imbirowa / Przepis internauty
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 20 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 250 g polędwicy wołowej lub innej wołowiny
- 1/4 szt. pora
- 1 szt. kostki rosołowej wołowej
- 6 cm świeżego imbiru
- 1 litr wody
Składniki
|
Głosów: 0 Ocena: 0 Twoja ocena:
Rate this recipe! |
Sposób przygotowania
- Imbir oskrobać a następnie pokroić w niewielkie kawałeczki wielkości zapałki
- Por pokroić w podobny sposób jak imbir.
- Wołowinę pokroić w niewielkie kawałeczki (jakieś 2x2x1 cm).
- Zagotować w garnku wodę (delikatnie osolić) i wrzucić do niej kawałki wołowiny.
- Odczekać aż woda ponownie się zagotuje. Odcedzić wołowinę (powinna być teraz białawego koloru.
- W osobnym garnku rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na nim kawałki imbiru przez jakieś 30-45 sek, ciągle mieszając. Dodać obgotowane kawałki wołowiny i potrzymać razem z imbirem kolejne 30-45 sek, ciągle mieszać.
- Zalać wodą (ilość wg uznania, zwykle robię to na oko ale będzie to jakieś 1-1,5l), wrzucić kostkę rosołową oraz por. Wymieszać.
- Gotować jakieś 30 min na średnim ogniu. Imbir oraz por muszą dokładnie oddać smak i aromat do zupy. Czasami (w przypadku niewystarczającego obgotowania wołowiny i/lub średniej jakości mięsa), w trakcie gotowania zupy pojawi się taka biaława piana. W takim przypadku należy najzwyczajniej zebrać ją chochlą.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz