Przepis na Zupa imbirowa / Przepis internauty
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 20 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 250 g polędwicy wołowej lub innej wołowiny
- 1/4 szt. pora
- 1 szt. kostki rosołowej wołowej
- 6 cm świeżego imbiru
- 1 litr wody
Składniki
|
Głosów: 0
Ocena: 0 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Imbir oskrobać a następnie pokroić w niewielkie kawałeczki wielkości zapałki
- Por pokroić w podobny sposób jak imbir.
- Wołowinę pokroić w niewielkie kawałeczki (jakieś 2x2x1 cm).
- Zagotować w garnku wodę (delikatnie osolić) i wrzucić do niej kawałki wołowiny.
- Odczekać aż woda ponownie się zagotuje. Odcedzić wołowinę (powinna być teraz białawego koloru.
- W osobnym garnku rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na nim kawałki imbiru przez jakieś 30-45 sek, ciągle mieszając. Dodać obgotowane kawałki wołowiny i potrzymać razem z imbirem kolejne 30-45 sek, ciągle mieszać.
- Zalać wodą (ilość wg uznania, zwykle robię to na oko ale będzie to jakieś 1-1,5l), wrzucić kostkę rosołową oraz por. Wymieszać.
- Gotować jakieś 30 min na średnim ogniu. Imbir oraz por muszą dokładnie oddać smak i aromat do zupy. Czasami (w przypadku niewystarczającego obgotowania wołowiny i/lub średniej jakości mięsa), w trakcie gotowania zupy pojawi się taka biaława piana. W takim przypadku należy najzwyczajniej zebrać ją chochlą.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Akcesoria kuchenne (26)
- Grzyby (9)
- Herbaty i napoje (28)
- Makarony (38)
- Mąki i panierki (17)
- Moździerze (7)
- Noże (12)
- Oleje i octy (18)
- Owoce i warzywa (37)
- Parowniki bambusowe, hot poty (13)
- Pasty (52)
- Produkty do sushi (51)
- Produkty kokosowe (10)
- Przyprawy (61)
- Ryby i Owoce morza (9)
- Ryż (20)
- Słodycze i przekąski (33)
- Sosy (94)
- Tasaki (8)
- Tofu, wodorosty, glony (22)
- [+]Woki, patelnie (40)
- Indukcja (6)
- Maszynowe (4)
- Ręcznie Kute (10)
- Zupy, dania instant, buliony (27)
- Promocja (11)
- [+]Artykuły spożywcze (2239)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- Sosy chińskie (53)
- Olej, ocet, pasty (19)
- Makaron, ryż, mąka (37)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (30)
- Warzywa, owoce (29)
- Tofu, gluten, grzyby (20)
- Ryby, owoce morza, glony (10)
- Dania gotowe, przystawki (8)
- Przekąski, słodycze (28)
- Herbata, napoje (24)
- [+]Kuchnia japońska (223)
- Sosy japońskie (22)
- Przyprawy japońskie, miso (27)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (7)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (8)
- Warzywa, grzyby, tofu (18)
- Herbata, panko, inne (11)
- [+]Kuchnia tajska (258)
- Sosy (27)
- Ryż, makaron, mąka (26)
- Pasty, przyprawy (42)
- Warzywa, owoce, grzyby (15)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (96)
- Przyprawy indyjskie (28)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (9)
- Kuchnia koreańska (29)
- Kuchnia filipińska (7)
- Inne kuchnie (32)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- [+]Przybory kuchenne (201)
- Mata do sushi (2)
- Patelnia wok (23)
- Akcesoria do woków (13)
- Noże, tasaki, osełki (22)
- Moździerze (7)
- Parowniki, garnki do ryżu (8)
- Gorące talerze, hot pot (5)
- [+]Pałeczki, maty, inne (15)
- Zestawy orientalne (11)
- Wyprzedaże (19)
- Produkty do sushi (46)
- Produkty OrientCook i KATTO (35)
Dodaj komentarz