Wołowina orientalna

Jesteś mięsożercą i nie wyobrażasz sobie posiłku bez zawartości choćby niewielkiej ilości mięsa? Lubisz orientalną kuchnię i nie stronisz od egzotycznych przypraw? To świetnie! Z myślą o osobach takich jak Ty dodajemy do naszego serwisu zakładkę, w której znajdziesz wiele prostych przepisów na orientalną wołowinę – wśród nich znajdziesz nie tylko pomysły na dania główne, ale również aromatyczne zupy, pyszne przystawki czy dania z grilla, które zrobią furorę na niejednej imprezie.

Wołowina to popularny składnik dań kuchni orientalnej – jednym z jej największych atutów jest to, że rewelacyjnie sprawdza się jako baza wielu różnych dań. Próbowałeś kiedyś makaronu dan dan, curry z wątróbki ze Sri Lanki lub wołowego satay z sosem z orzeszków? Jeśli nie, to najwyższa pora, by posmakować dań azjatyckich – teraz możesz je przygotować w zaciszu własnej kuchni. Wystarczy, że zaopatrzysz się w potrzebne produkty spożywcze i… sprawdzony przepis. Do dzieła!

Proste przepisy na wołowinę na wiele różnych sposobów

Chińska wołowina, a może japoński stek wołowy? Teraz, aby zjeść pyszne dania kuchni azjatyckiej, nie musisz już wybierać się do restauracji czy baru – wystarczy, że znajdziesz sprawdzony przepis i przyrządzisz ulubione danie w zaciszu własnej kuchni. Na stronie internetowej kuchnieorientu.pl znajdziesz wiele oryginalnych receptur na dania z wołowiną, w tym m.in. na: żeberka cielęce w sosie teriyaki, sajgonki po chińsku, zupę imbirową, koreańską grzankę ze stekiem czy tajski bulion curry z makaronem mie.

Jak widzisz, wśród prezentowanych propozycji nie brakuje przepisów na dania głównie, zupy czy pyszne przystawki – nawet fani dań z grilla znajdą coś dla siebie. Szukasz oryginalnych produktów lub egzotycznych przypraw? W ofercie naszych delikatesów orientalnych znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, by przygotować wybrane danie – w asortymencie nie brakuje też naczyń i akcesoriów kuchennych takich jak woki czy bambusowe pałeczki.

Wołowina stir-fry z makaronem noodle, grzybami mun i pędami bambusa

Wołowina stir-fry z makaronem noodle to kolejne danie chińskie z woka. Cienkie plasterki wołowiny smażone krótko na woku z dodatkiem grubego makaronu mie, grzybów mun i pędów bambusa. Przypominamy, że do dań krótko smażonych w woku zawsze używaj wysokiej jakości, miękkiej wołowiny (polędwicy, antrykotu lub rostbefu). Taka wołowina pocięta w cienkie plasterki już po bardzo krótkim smażeniu jest mięciutka i soczysta. W tym przepisie dodatkowo użyliśmy marynaty z dodatkiem czerwonego wina, które sprawia, że mięso jest jeszcze delikatniejsze.

Czytaj dalej

Makaron z wołowiną i brokułami na ostro

Ryż smażony z wołowiną i brokułami

Bulgogi koreańska grillowana wołowina

Makaron Dan Dan

Makaron z wołowiną stir-fry

Klopsiki w sosie pomidorowym po indyjsku

Koreańska grzanka ze stekiem

Bibimbap koreański ryż z warzywami

Curry z wątróbki ze Sri Lanki

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty