Przejdź do treści

Ostra zupa z owocami morza

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Ostra zupa z owocami morza
Ocena ze starego portalu: 4,29 / 7 ocen
Ostra zupa z owocami morza to pikantna, lekko kwaśna zupa z kilkoma rodzajami owoców morza. Dla mnie super. Ośmiorniczki nawet po przecięciu na pół mogą wydawać się za duże jak na jeden kęs, jednak po ugotowaniu kilkukrotnie się kurczą. Podana z miseczką ryżu jaśminowego stanowi samodzielny, pożywny posiłek.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 100 g krewetek Black Tiger obranych, rozmiar 31-40
  • 200 g ośmiorniczek Baby
  • 100 g małży bez skorup
  • 3 szklanki bulionu wykonany wg. przepisu lub w proszku
Przyprawy:
Dodatek:
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 100 g krewetek Black Tiger obranych, rozmiar 31-40
  • 200 g ośmiorniczek Baby
  • 100 g małży bez skorup
  • 3 szklanki bulionu wykonany wg. przepisu lub w proszku
Przyprawy:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Przeciąć ośmiorniczki wzdłuż na pół. Gotować w wodzie przez 10min. Odcedzić.
    Ostra zupa z owocami morza
  2. W garnku zagotować rosół, dodać krewetki, ośmiorniczki i gotować 3 min. Dodać małże (małże, które używałem były uprzednio gotowane, jeżeli są surowe należy je gotować razem z krewetkami i ośmiorniczkami).
    Ostra zupa z owocami morza
  3. Dodać przyprawy, wymieszać.
    Ostra zupa z owocami morza
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *