Ostra zupa z owocami morza
Ocena ze starego portalu: 4,29 / 7 ocen
Ostra zupa z owocami morza to pikantna, lekko kwaśna zupa z kilkoma rodzajami owoców morza. Dla mnie super. Ośmiorniczki nawet po przecięciu na pół mogą wydawać się za duże jak na jeden kęs, jednak po ugotowaniu kilkukrotnie się kurczą. Podana z miseczką ryżu jaśminowego stanowi samodzielny, pożywny posiłek.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

16.04.2024
Porcje Czas przygotowania
4osoby 20minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 20minut
Składniki
  • 100g krewetek Black Tigerobranych, rozmiar 31-40
  • 200g ośmiorniczek Baby
  • 100g małżybez skorup
  • 3szklanki bulionuwykonany wg. przepisu lub w proszku
Przyprawy:
Dodatek:
Sposób przygotowania
  1. Przeciąć ośmiorniczki wzdłuż na pół. Gotować w wodzie przez 10min. Odcedzić.
  2. W garnku zagotować rosół, dodać krewetki, ośmiorniczki i gotować 3 min. Dodać małże (małże, które używałem były uprzednio gotowane, jeżeli są surowe należy je gotować razem z krewetkami i ośmiorniczkami).
  3. Dodać przyprawy, wymieszać.