Przepis na Zupa Seczuańska
Czas przygotowania | 50 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 litr bulionu drobiowego
- 200 g polędwiczki wieprzowej
- 300 g kapusty pekińskiej
- 2 szt cebuli dymki sam szczypior, pokrojonej w 3 cm kawałki
- 2 szt. grzybów mun
- 4 szt. grzybów shitake lub prawdziwków
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 1/2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1/2 łyżeczki sosu chili
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 50 g makaronu sojowego
- szczypta soli do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
- 2 łyżki oleju do smażenia
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Grzyby Mu i shitake (prawdziwki) gotować 20 min na małym ogniu. Wyjąć odciąć ogonki, pociąć w paski.
- Makaron sojowy przygotować według przepisu.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (3)
- [+]Artykuły spożywcze (1546)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (26)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (160)
- [+]Kuchnia tajska (173)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (86)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (6)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- [+]Przybory kuchenne (146)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (14)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (34)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Komentarze
Nie ma w składnikach koncentratu. Poza tym zupa świetna.
Dziękuję za informacje, koncentrat już dodany do składników.
Dodaj komentarz