Przepis na Zupa Seczuańska
Czas przygotowania | 50 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 1 litr bulionu drobiowego
- 200 g polędwiczki wieprzowej
- 300 g kapusty pekińskiej
- 2 szt cebuli dymki sam szczypior, pokrojonej w 3 cm kawałki
- 2 szt. grzybów mun
- 4 szt. grzybów shitake lub prawdziwków
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 1/2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1/2 łyżeczki sosu chili
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 50 g makaronu sojowego
- szczypta soli do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
- 2 łyżki oleju do smażenia
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Grzyby Mu i shitake (prawdziwki) gotować 20 min na małym ogniu. Wyjąć odciąć ogonki, pociąć w paski.
- Makaron sojowy przygotować według przepisu.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Komentarze
Jarek #1
Nie ma w składnikach koncentratu. Poza tym zupa świetna.
Przemek Przesmycki #2
Dziękuję za informacje, koncentrat już dodany do składników.
Dodaj komentarz