Przejdź do treści

Zupa ostro-kwaśna z krewetkami

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa ostro-kwaśna z krewetkami
Ocena ze starego portalu: 4,83 / 6 ocen
Do dania tego trzeba użyć pasty tamaryndowej, która jest trudna do kupienia, na szczęscie jest dostęna w naszym sklepie. Ostrożnie trzeba też postępować z pastą curry, jest bardzo ostra, jeżeli macie ograniczoną tolerancję na ostrość to zacznijcie od 1/4 łyżki, spróbujcie i ewentualnie zwiększcie dawkę. Zupę tę dla zwiększenia treściwości oraz zbilansowania ostrego smaku można zaserwować z ryżem jaśminowym podanym w osobnej miseczce.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Przyprawy:
Dodatek (opcjonalnie):
Rodzaj dania Zupy
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Przyprawy:
Dodatek (opcjonalnie):
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Bulion zagotować, dodać pastę tamaryndową i pastę curry. Gotować 10 min.
  2. Dodać przyprawy, wymieszać, gotować dłuższą chwilę.
  3. Dodać krewetki, rozlać do miseczek, posypać kilkoma listkami kolendry. Natychmiast podawać.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *