Zupa rybna / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 5 oceny
Przepis na bardzo prostą ale smaczną zupę rybną. Do jej przygotowania potrzebny jest bulion rybny, który możemy wykonać z japońskiego dashi. Może być serwowana z miseczką gotowanego ryżu jaśminowego.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

05.05.2024
Porcje Czas przygotowania
4osoby 15minut
Czas oczekiwania
30minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 15minut
Czas oczekiwania
30minut
Składniki
Dodatek:
Sposób przygotowania
  1. Mieszamy imbir z winem i olejem. Następnie dodajemy rybę pokrojoną w cienkie paski (marynujemy przez 30 min od czasu do czasu mieszając).
  2. Doprowadzamy bulion do wrzenia, dodajemy rybę i gotujemy na wolnym ogniu przez 3 min. Możemy podawać z gotowanym ryżem.