Curry z kurczaka z mango i papryką
Curry z kurczaka z mango i papryką to ciekawe połączenie ostrości ze słodkością i delikatnością mango. Jego wyjątkowy smak z pewnością zyska wielu zwolenników, zdecydowanie polecam!

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

28.03.2024
Porcje Czas przygotowania
4osoby 30minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 30minut
Składniki
Mieszanka przypraw:
Do przybrania:
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Piersi kurczaka pociąć w małe plasterki, mango pokroić w kostkę, paprykę w paski.
  2. Przyprawy umieścić w moździerzu i rozgnieść na proszek.
  3. Rozgrzać olej w woku, wrzucić czosnek i imbir.
  4. Po minucie dodać pokrojone mięso. Smażyć mieszając przez 3-4 minuty aż pierś kurczaka zblednie. Dołożyć pokrojoną czerwoną paprykę, ostrą papryczkę chili i smażyć następne 4 minuty.
  5. Dorzucić pokrojone kostki mango. Wsypać mieszankę przypraw, dolać sos sojowy, wodę i mleczko kokosowe.
  6. Zagęścić sos mąką kukurydzianą (opcjonalnie). Zagotować.
  7. Podawać potrawę gorącą posypaną sezamem i listkami kolendry. Jako dodatek serwować gotowany ryż Basmati.