Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku
Ocena ze starego portalu: 4,8 / 5 ocen
Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku to bardzo smaczna i łatwa do wykonania potrawa. Do jej wykonania można użyć dowolnego mięsa jagnięcego, ja osobiście użyłem polędwicy (combra). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

06.05.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 30minut
Czas oczekiwania
1godzina
Porcje Czas przygotowania
2osoby 30minut
Czas oczekiwania
1godzina
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Sposób przygotowania
  1. Pociąć jagnięcinę w cienkie plasterki a następnie w paski. Wymieszać z marynatą, odstawić na 1 godz.
  2. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, mieszając przesmażyć cebulę ok. 1 min. Wyjąć na talerz.
  3. Ponownie rozgrzać 2 łyżki oleju, smażyć mieszając mięso ok. 2 min.
  4. Dodać cebulę, sezam, wymieszać i podawać gotowe danie.