Kaczka w curry z owocami liczi
Ocena ze starego portalu: 4,9 / 10 ocen
Kaczka w curry z owocami liczi to absolutnie zabójcza potrawa. Do jej przygotowani użyłem żółtej pasty curry, a próbowałem ją także z pastą czerwoną i zieloną i zawsze smakowała świetnie.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

04.05.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 30minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 30minut
Składniki
Dodatek:
Sposób przygotowania
  1. Przygotować składniki.
  2. Pierś kaczki pociąć w plasterki i usmażyć porcjami na głębokim oleju. Wyjąć osączyć z oleju na papierowym ręczniku i trzymać w cieple.
  3. W woku podgrzać 6 łyżek mleka kokosowego, dodać pastę curry i dobrze rozmieszać.
  4. Dodać kaczkę i liczi, wymieszać. Dodać skórkę cytryny, sos rybny i cukier, dobrze wymieszać i podgrzewać mieszając kilkanaście sekund.
  5. Na koniec dodać bazylię, dobrze wymieszać. Serwować z ryżem kleistym lub jaśminowym.