Kurczak curry
Ocena ze starego portalu: 4,74 / 4 oceny
Bardzo łatwe danie stir-fry doprawione przyprawą curry z fajnym dodatkiem – przesmażonymi kostkami ziemniaka. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Jakub Płuska

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

27.04.2024
Porcje Czas przygotowania
3osoby 30minut
Porcje Czas przygotowania
3osoby 30minut
Składniki
  • 1szt. piersi kurczaka(ok. 400 gram)
  • 1szt. ziemniakapokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1/2szt. cebuli posiekanej
Przyprawy:
Dodatek:
Sposób przygotowania
  1. Kurczaka pokroić w 1 1/2 cm kostkę.
  2. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Mieszając smażyć kurczaka 2 min. Wyjąć na talerz.
  3. W wok ponownie rozgrzać 2 łyżki oleju, smażyć kawałki ziemniaka, od czasu do czasu mieszając aż się ładnie zarumieni.
  4. Dodać cebulę, mieszając smażyć jeszcze 30 sek. Dodać przyprawy, dobrze wymieszać. Dodać kurczaka. Smażyć jeszcze kilkanaście sekund. Danie gotowe.