Kurczak w żółtym sosie curry / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Kurczak w żółtym sosie curry to bardzo proste i smaczne tajskie danie. Kawałki kurczaka w głębokim sosie z mleka kokosowego i tajskiej żółtej pasty curry najlepiej smakują z gotowanym ryżem jaśminowym.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

18.04.2024
Porcje Czas przygotowania
3osoby 20minut
Porcje Czas przygotowania
3osoby 20minut
Składniki
Dodatek:
Sposób przygotowania
  1. Do woka wlać puszkę mleka kokosowego i dodać pastę curry, co jakiś czas mieszać do momentu aż zacznie się gotować.
  2. Kurczaka pokrojonego w paseczki wrzucić do garnka, dodać łyżkę sosu rybnego i cukier, gotować kilka minut aż kurczak będzie gotowy.
  3. Na koniec wrzucić pędy bambusa i gotować wszystko jeszcze z 5 minut, spróbować, ewentualnie dosolić. Gotowe. Podawać z ryżem jaśminowym. Smacznego!!!