Kurczak z brokułami
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
W oryginalnym przepisie występowała wołowina jednak jestem fanką kurczaka wiec..;)) Podobno jest to typowe danie kuchni kantońskiej.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

28.02.2020
Porcje Czas przygotowania
4osoby 40minut
Czas oczekiwania
30minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 40minut
Czas oczekiwania
30minut
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Sposób przygotowania
  1. Pokroić kurczaka na małe kawałki, zamarynować . W tym czasie umyć i pokroić brokuły na 1 kęs.
  2. Pokroić dymkę rozgnieść czosnek i zetrzeć (bądź posiekać) imbir. Mocno rozgrzać 1 łyżkę oleju obsmażyć kurczaka razem z czosnkiem szybko mieszając, wyjąć.
  3. Rozgrzać drugą łyżkę oleju, obsmażyć na niej cebule z imbirem potem dorzucić brokuła, posolić i dolać bulion przykryć żeby trochę zmiękł po czym dorzucić kurczaka i wymieszać. Danie gotowe:) Podawać z ryżem.