Makaron sojowy z karkówką / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Bardzo proste jedzenie dla dwu (głodnych studentów) ew. trzech kulturalnych osób.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

29.03.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 40minut
Czas oczekiwania
2godziny
Porcje Czas przygotowania
2osoby 40minut
Czas oczekiwania
2godziny
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na początku mięso pokrojone w drobne paseczki zalewamy marynatą z sosu sojowego i oleju + ocet. rzecz idzie do lodówy i po ok 2 godzinach możemy zabrać się za gotowanie.
  2. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy warzywa z mrożonki i w momencie kiedy będą miękkie dokładamy mięso z marynatą. Dusimy przez dłuższą chwilę + papryka chili.
  3. Makaron zalewamy wrzątkiem na 3 minuty, odsączamy. Kiedy mięso z warzywami posiada już jednolity kolor i jest miękkie dorzucamy makaron i mieszamy.
  4. Następnie podsmażamy makaron z mięsem na patelni, przez krótszą chwilę, po nałożeniu na talerze posypujemy drobno posiekaną dymką. Do smaku warto również pokropić octem ryżowym. Na tym etapie można dodać sos chili do smaku. w tym momencie, kończy się gotowanie a zaczyna najprzyjemniejsza część przepisu.