Pierś kurczaka w 5 smakach z ogórkiem
Pierś kurczaka w 5 smakach z ogórkiem to łagodne w smaku danie z kurczaka doprawione chińską przyprawą 5 smaków, które warto podać z innymi pikantnymi daniami chińskimi lub z ostrym dodatkiem takim jak kimchi.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Jakub Płuska

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

26.04.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 20minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 20minut
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatki:
Sposób przygotowania
  1. Mięso pokroić w kostkę o boku 1 cm, dokładnie wymieszać z marynatą.
  2. Ogórek także pokroić w kostkę 1 cm.
  3. Olej rozgrzać w woku, dodać imbir i czosnek, smażyć 30 sekund, dodać kurczaka i smażyć mieszając aż mięso zmieni kolor.
  4. Dodać pokrojonego ogórka i sos, smażyć mieszając 1 minutę.
  5. Dodać mąkę kukurydzianą rozrobioną wodą i olej sezamowy, mieszając smażyć jeszcze chwilę (20-30 sek). Podawać natychmiast z ugotowanym ryżem jaśminowym.