Ryba kokosowo-imbirowa z ryżem
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Połączenie smaku kokosa, imbiru, kolendry i bazylii daje miły i elegancki efekt. Czosnkowy i pieprzny posmak to dodatkowa nuta rozkoszy. Wszystko subtelnie i delikatnie pachnie. I wygląda.. Polecam…

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

19.04.2024
Porcje Czas przygotowania
4osoby 20minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 20minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Pokrój rybę na niezbyt duże kawałki i wrzuć do gotującego się bulionu. Gotuj ok. 2 min.
  2. Wyjmij rybę z bulionu (pilnuj żeby się nie rozgotowała).
  3. Do woka wlej olej, dodaj cebulę. Smaż ciągle mieszając przez 2 minuty.
  4. Dodaj do cebuli imbir. Zalej 1 chochlą bulionu. Dodaj mleko kokosowe, rozgnieciony czosnek i ryż, wymieszaj. Dodaj rybę. Dodaj połowę bazylii i kolendry (resztę zostaw do dekoracji) Przypraw odrobiną pieprzu.
  5. Dekoruj na talerzu listkami bazylii i kolendry.