Smażona kaczka z warzywami i chili
Smażona kaczka z warzywami i chili to pikantne danie z kaczki i warzyw, którego przygotowanie zajmie niewiele czasu. Ze względu na jej pikantność podawać z ryżem jaśminowym i orzeźwiającym, świeżym ogórkiem.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

28.04.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Składniki
Sos:
Dodatki:
Sposób przygotowania
  1. Obraną i opłukaną fasolkę szparagową pokroić na 2,5 cm kawałki i obgotować przez 7-8 minut w lekko osolonej wodzie. wyjąć na sito i odsączyć.
  2. W miseczce połączyć składniki sosu.
  3. Rozgrzać 1 łyżkę oleju i wrzucić czosnek i imbir. Po chwili dołożyć pokrojoną kaczkę i mieszając smażyć do lekkiego zrumienienia. Wyjąć mięso na osobny talerz.
  4. Dolać resztę oleju i po rozgrzaniu wrzucić marchew i chili. Smażyć 3 minuty mieszając. Dołożyć fasolkę i mięso.
  5. Wymieszać do połączenia składników.
  6. Wlać składniki sosu do woka.
  7. Gotować do momentu aż potrawa zacznie gęstnieć.
  8. Rozłożyć porcje na talerze i przybrać pokrojonymi kawałkami ogórka, serwować z gotowanym ryżem jaśminowym.