Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy
Ocena ze starego portalu: 4,56 / 18 ocen
Smaczna i bardzo łatwa do zrobienia zupa z kurczaka, kukurydzy i białka jajka. Podana z miseczką ryżu jaśminowego stanowi samodzielny, pożywny posiłek.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

05.05.2024
Porcje Czas przygotowania
4osoby 45minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 45minut
Składniki
Dodatek:
Sposób przygotowania
  1. Przygotować składniki.
  2. Pociąć piersi kurczaka w cienkie paski.
  3. Wlać rosół do garnka i zagotować. Włożyć piersi do rosołu, dodać kukurydzę i kolby kukurydzy mini (opcjonalnie), zamieszać. Gotować pod przykryciem przez 10 min.
  4. Dodać imbir, sos sojowy i dymkę, gotować przez następne 10 min. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Wyłączyć gaz, okrężnym ruchem wlać do zupy białka, po 10 sekundach wymieszać, gotowe. Zupę można serwować solo lub z miseczką ryżu jaśminowego uzyskując pożywne danie.