Makaron smażony z kurczakiem w sosie ostrygowym i trawą cytrynową / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,0 / 1 ocena
Makaron smażony z kurczakiem w sosie ostrygowym i trawą cytrynową to danie w stylu chińsko-tajsko-filipińskim podane z makaronem Udon. Polecam Kurczaka w moim wydaniu! 🙂

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

28.03.2024
Porcje Czas przygotowania
4osoby 15minut
Czas oczekiwania
30minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 15minut
Czas oczekiwania
30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Mięso, grzyby i wszystkie warzywa kroimy na kawałki wielości 2-2,5cm.
  2. Kurczaka marnujemy 30 min. w sosie sojowym grzybowym.
  3. W woku rozgrzewamy olej i smażymy w kolejności czosnek (oddaje smak do oleju), następnie mięso i warzywa.
  4. Po ok. 5 min. dodajemy sosy, garść kiełek, wodę, szczyptę świeżej kolendry i trawę cytrynową w proszku.
  5. Po następnych 5 min. dodajemy ugotowany wcześniej makaron i smażymy kilka minut cały czas mieszając.
  6. Podajemy ukochanej z jej ulubionym winem lub wersja dla kumpla np. Stefana z naszym najlepszym Piwkiem!!!