Papryka nadziewana tofu i porem
Papryka nadziewana tofu i porem to prosta w przygotowaniu, bogata w składniki odżywcze, bezmięsna potrawa, którą można podać jako danie główne na obiad. Jako dodatek polecamy ryż jaśminowy.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

03.05.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 30minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 30minut
Składniki
  • 2szt. papryki żółtejlub czerwonej
Farsz:
Dodatki:
Sposób przygotowania
  1. Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie przez 15 minut, odcedzić i pokroić w paski.
  2. W międzyczasie umyć i oczyścić paprykę, rozkroić wzdłuż na pół i usunąć nasiona.
  3. Przygotować farsz mieszając tofu z pozostałymi składnikami. Doprawić farsz do smaku solą i pieprzem.
  4. Wypełnić ściśle połówki papryki.
  5. Rozgrzać olej w woku, kłaść papryki farszem do dołu. Smażyć przez 3 minuty a następnie delikatnie odwrócić przy pomocy szerokiej, drewnianej łopatki.
  6. Zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem jeszcze przez 10 minut.
  7. Podawać na listkach rukoli polane sosem chili z ryżem jaśminowym jako dodatkiem.