Rosołek z makaronem sojowym / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Rosołek po chińsku z makaronem sojowym, który polecam jest przepyszny.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

04.05.2024
Porcje Czas przygotowania
4osoby 30minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Przygotować makaron wg przepisu.
  2. Zagotować bulion, dodać skrzydełka i marchew (nie kroić).
  3. Pieczarki pokroić w cienkie plastry i smażyć na na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Dodać do bulionu.
  4. Cebulę pokroić w piórka i smażyć smażyć na na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Dodać do bulionu. Całość gotować ok. 2 min na małym ogniu.
  5. Pierś z kurczaka pokroić cienkie paski i wrzucać pojedynczo do gotującego się bulionu. Gotować ok. 5 min.
  6. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dla lubiących polecam dodać niewielką ilość startego imbiru. Podawać w miseczkach z makaronem sojowym.