Szaszłyki z wątróbek drobiowych w 5 smakach
Szaszłyki z wątróbek drobiowych w 5 smakach to chińskie szaszłyki dla miłośników podrobów. Szaszłyki te można usmażyć lub ugrillować. Podaje się je polane sosem chili z dodatkiem ryżu jaśminowego.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

20.04.2024
Porcje Czas przygotowania
4osoby 20minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 20minut
Składniki
Dodatki:
Sposób przygotowania
  1. Wątróbki obrać z błon i przeciąć na pół.
  2. Cukinię pokroić w plasterki grubości 1cm. Włożyć do miski, posypać solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, skropić połową oleju sezamowym, wymieszać i odstawić na 10 minut.
  3. Cebulę pokroić w dosyć grube plasterki.
  4. Nadziewać na patyczki naprzemiennie cukinię, wątróbkę i cebulę rozpoczynając od cukinii (nie będzie się zsuwała podczas smażenia).
  5. W woku rozgrzać olej i włożyć przygotowane szaszłyki.
  6. Polać resztą oleju sezamowego i obsmażać na niewielkim ogniu przez 10 minut obracając od czasu do czasu.
  7. Podawać polane sosem chili, lekko posolone, w towarzystwie ryżu jaśminowego