Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Bardzo łatwo do przygotowania i bardzo smaczna chińska zupa z kurczaka i kukurydzy.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

04.12.2020
Porcje Czas przygotowania
2porcje 20minut
Porcje Czas przygotowania
2porcje 20minut
Składniki
Do dekoracji:
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzać olej w woku. Mieszając, smażyć kurczaka z czosnkiem i imbirem przez 3-4 minuty.
  2. Wlać chłodny bulion wymieszany z mąką kukurydzianą i całość gotować 5-7 minut.
  3. Dodać kukurydzę. Jajko wymieszać z sokiem cytrynowym i powoli sączyć do zup, mieszając widelcem. Po 10 sekundach dobrze zamieszać zupę.
  4. Zupę rozlać do miseczek. Pokropić ciemnym sosem sojowym – kilka kleksów i posypać drobno siekaną dymką i sezamem.