Frytki z grillowaną wołowiną i kimchi
Frytki z batatów z grillowaną wołowiną i kimchi to popularne danie fusion, które łączy smaki kuchni koreańskiej i amerykańskiej.
Frytki z batatów z grillowaną wołowiną i kimchi to popularne danie fusion, które łączy smaki kuchni koreańskiej i amerykańskiej.
Wołowina stir-fry z makaronem noodle to kolejne danie chińskie z woka. Cienkie plasterki wołowiny smażone krótko na woku z dodatkiem grubego makaronu mie, grzybów mun i pędów bambusa.
Przypominamy, że do dań krótko smażonych w woku zawsze używaj wysokiej jakości, miękkiej wołowiny (polędwicy, antrykotu lub rostbefu). Taka wołowina pocięta w cienkie plasterki już po bardzo krótkim smażeniu jest mięciutka i soczysta. W tym przepisie dodatkowo użyliśmy marynaty z dodatkiem czerwonego wina, które sprawia, że mięso jest jeszcze delikatniejsze.