Smażony ryż po tajsku

Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym

Ocena ze starego portalu: 4,63 / 19 ocen
Klasyczne chińskie danie, jedno z najpopularniejszych. Uważaj żeby nie przesadzić z cukrem - za pierwszym razem mi się to niestety przytrafiło, zapomniałem, że biały cukier jest dużo słodszy od brązowego. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Smażone żeberka wieprzowe w sezamie

Ocena ze starego portalu: 4,00 / 6 ocen
Osobiście nie przepadam za żeberkami jednak smakowo potrawa jest naprawdę zabójcza. Aby mięso było bardziej miękkie należy wydłużyć proces smażenia, w tym celu należy zmniejszyć temperaturę oleju (na dużym ogniu po 8 min. żeberka będą całkowicie spalone). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie jako przekąskę.

Czytaj dalej