wody
Butter Chicken
Butter Chicken to jedno z najbardziej kultowych dań kuchni indyjskiej, które zachwyca swoją kremową konsystencją, głębokim aromatem i idealnym balansem przypraw. Tym razem do przygotowania… Dowiedz się więcej »Butter Chicken
Naleśniki Dorayaki z kremem i truskawkami
Dorayaki to japońskie naleśniki składające się z dwóch puszystych, lekko miodowych placków, które otulają bogate nadzienie. Tradycyjnie wypełnione są słodką pastą z czerwonej fasoli adzuki,… Dowiedz się więcej »Naleśniki Dorayaki z kremem i truskawkami
Makaron Yakisoba stir-fry z krewetkami
Makaron Yakisoba stir-fry z krewetkami to klasyczne danie kuchni japońskiej, które zdobyło popularność na całym świecie. Yakisoba oznacza „smażony makaron” i jest przygotowywany z pszennego… Dowiedz się więcej »Makaron Yakisoba stir-fry z krewetkami
Zupa grzybowa z grzybów azjatyckich i makaronem udon
Orientalna zupa grzybowa, która jest alternatywą dla tradycyjnej zupy grzybowej. Gdy w Waszej spiżarni zabrakło w tym roku: prawdziwków, zajączków czy koźlarków to zupa z… Dowiedz się więcej »Zupa grzybowa z grzybów azjatyckich i makaronem udon
Kurczak Tikka Masala
Kurczak Tikka Masala to klasyczne danie kuchni indyjskiej, które łączy marynowane kawałki kurczaka (tikka) z kremowym, pomidorowym sosem (masala). Potrawa jest wieloskładnikowa i bardzo aromatyczna.… Dowiedz się więcej »Kurczak Tikka Masala
Panang curry z wieprzowiną, pędami bambusa i bakłażanem
Panang curry to wyjątkowe tajskie danie na bazie pasty curry panang, która jest tą łagodniejszą i mniej ostrą w porównaniu do innych past curry. Danie… Dowiedz się więcej »Panang curry z wieprzowiną, pędami bambusa i bakłażanem
Kurczak z orzechami nerkowca
Na naszej stronie znajdziecie kilka przepisów na Kurczaka z nerkowcami, jednak ten najnowszy przepis jest wyjątkowy, gdyż został przygotowany w całości (z wyjątkiem ugotowania ryżu)… Dowiedz się więcej »Kurczak z orzechami nerkowca
Azjatycki Chikker burger
Pyszny chrupiący kurczak burger, obtoczony w tempurze i panierce panko z dodatkiem nietypowych, orientalnych składników: wodorostów wakame i marynowanej rzodkwi.
- 1
- 2
- 3
- …
- 17
- Następne »










