Kalafior z mięsem, przepis od Chinki
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oto danie, którego nauczyła mnie moja dziewczyna 🙂 Dodam że jest Chinką, także nie ma mowy o ‘podrabianych’ chińskich daniach (o większości tego co w Polsce się uważa za ‘chińskie’ nie słyszała). Danie genialne w swojej prostocie.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

20.04.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 30minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Ważne jest, żeby garnek był dość szeroki 🙂 Rozgrzewamy olej w garnku (nie musi być go dużo) wrzucamy kalafior – oczywiście odpowiednio go rozdrabniamy – dzielimy osobno te ‘ kwiatki ‘ oraz mięso.
  2. Można przyprawić wg upodobań. Smażymy kilka min (7-10) dodajemy dość sporo sosu sojowego, wszystko mieszamy, po 30 s. dolewamy odrobinę wrzącej wody (tak żeby było jej trochę na dnie. Przykrywamy garnek i gotuje to nam się ładnie na parze 🙂
  3. Kiedy kalafior już jest miękki można konsumować. Naprawdę polecam bardzo proste i jednogarnkowe danie.