Brokuł w cieście po indyjsku Pakora Masala

Mule w zielonym curry (by M. Klimczak)

Smażony groszek cukrowy w sosie sojowym

Pasta z pieczonego bakłażana (by M. Klimczak)

Kimchi z młodej kapusty (by Magda Klimczak)

Pierożki Wonton w sosie (by Magda Klimczak)

Japońskie pierożki Gyoza (by Magda Klimczak)

Makaron smażony na chrupiąco

Chrupiąca ryba w ziołach z sosem pomidorowym

Aromatyczna, pyszna i zdrowa ryba urozmaici niejeden posiłek. Można podawać ją jako danie główne na ciepło z ryżem basmati ale również na zimno jako przystawkę do innych dań.

Czytaj dalej

Pikantny bakłażan z tofu i suszonymi krewetkami

Pikantny bakłażan z tofu i suszonymi krewetkami to danie, które można spożywać na zimno jako przystawkę lub na ciepło jako danie główne serwowane z ryżem, może też być elementem kilkudaniowego chińskiego posiłku. Jednym ze składników są suszone krewetki, składnik zupełnie nieznany w Europie, w Chinach natomiast bardzo ceniony jako dodatek do dań smażonych i sałatek, o ciekawym słodkawym smaku i jędrnej konsystencji. Suszone krewetki należy namoczyć przed użyciem przez noc, ewentualnie zatrzeć w moździerzu lub bardzo drobno posiekać na sucho.

Czytaj dalej

Strona 1 z 812345...Ostatnia »