Orientalne przystawki

Pyszna zupa i sycące danie główne to nie wszystko – przyrządzając kompletny posiłek, powinniśmy pamiętać również o lekkiej przystawce, która będzie swoistym wprowadzeniem do najważniejszej części posiłku. Teraz pewnie zastanawiasz, czy w kuchni orientalnej też serwuje się przystawki – zarówno w kuchni chińskiej, japońskiej, tajskiej czy indyjskiej ten element posiłku nie jest pomijany. Z myślą o osobach, które lubią eksperymenty kulinarne i kochają kuchnię azjatycką, prezentujemy użytkownikom wiele prostych pomysłów na orientalne przystawki, które zachwycą Twoich gości. Nie wierzysz? Przekonaj się sam!

W serwisie kuchnieorientu.pl nie brakuje przepisów na dania, które bez najmniejszego problemu wykonasz samodzielnie – wśród najpopularniejszych receptur nie mogło zabraknąć między innymi przepisów na: kimchi z kapusty, mule w zielonym curry, pastę z pieczonego bakłażana, pierożki wonton, paprykę faszerowaną na sposób orientalny, krewetki fu yong czy marynowaną pierś kaczki. Nie zawiodą się też fani kuchni bezmięsnej – z myślą o weganach i wegetarianach wzbogaciliśmy stronę o przepisy pozbawione mięsa.

Sukces dania tkwi w najwyższej jakości, oryginalnych produktach

Oryginalna przystawka to element, który z pewnością zaskoczy zaproszonych gości – warto jednak pamiętać, że pyszne danie to nie tylko sprawdzony przepis, ale też najwyższej jakości składniki. W internetowych delikatesach znajdziesz zarówno podstawowe produkty, jak i szeroki wybór przypraw, które urozmaicą potrawę i dodadzą jej orientalnego charakteru. Pełną listę składników znajdziesz oczywiście w przepisie – obok wymienionych produktów znajdziesz orientacyjny czas przygotowania dania oraz ilość otrzymanych porcji. Wiele receptur zostało opatrzonych kolorowymi fotografiami, które krok po kroku pokazują jak przygotować przystawkę. Szukasz pomysłu na danie główne lub pyszny, słodki deser? Obok receptur na przystawki, sałatki czy zupy znajdziesz też proste przepisy na słodkości i dania obiadowe, w tym również potrawy z grilla.

Gorditas orientalne

Gorditas – nadziewane placki z mąki kukurydzianej. Danie to wywodzi się z kuchni meksykańskiej. W naszym autorskim przepisie, w wersji orientalnej z dodatkiem pasty Doenjang i sosu Mango chili. Ciasto na placki gorditas znakomicie smakują zrobione z mąki kukurydzianej Pan do tortilli

Czytaj dalej

Ryż indonezyjski Nasi Goreng

Tradycyjne danie kuchni indonezyjskiej, które ma wiele odmian, ale podstawowymi jego składnikami są ryż i słodki sos sojowy Ketjap Manis…

Czytaj dalej

Smażona cukinia teriyaki

Pieczony kalafior z miso

Makaron ryżowy z warzywami stir-fry

Pieczone warzywa w marynacie sojowej

Pieczone bakłażany z miso Nasu Dengaku

Surówka z ogórków po chińsku

Sałata smażona po chińsku

Nudle z orzeszkami na ostro

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty