Przejdź do treści

Pieczone warzywa w marynacie sojowej

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pieczone warzywa w marynacie sojowej
Pieczone warzywa w marynacie sojowej to bardzo łatwe do przygotowania danie wegetariańskie w stylu japońskim. Warzywa marynuje się w słono-kwaśno-słodkiej marynacie sojowej a następnie piecze krótko w piekarniku. Tak przygotowane danie jest smaczne, zdrowe i niskokaloryczne. Pieczone warzywa w marynacie sojowej serwuje się jako wegetariańskie danie główne z dodatkiem ryżu kleistego lub jako warzywny dodatek do innych dań.
Głosów: 6
Ocena: 4
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • kilka plastrów kabaczka
  • kilka szt. marchwi
  • kilka małych bakłażanów (jak najmniejsze, ewentualnie duże bakłażany pocięte w plastry)
  • 1/2 główki brokuła (podzielonego na różyczki)
Marynata sojowa:
Do posypania:
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • kilka plastrów kabaczka
  • kilka szt. marchwi
  • kilka małych bakłażanów (jak najmniejsze, ewentualnie duże bakłażany pocięte w plastry)
  • 1/2 główki brokuła (podzielonego na różyczki)
Marynata sojowa:
Do posypania:
Głosów: 6
Ocena: 4
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Warzywa kroimy w plastry (małe bakłażany na pół) i obtaczamy w marynacie. Odstawiamy na pół godziny.
  2. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy warzywa ok. 20 min. Podajemy posypane sezamem jako warzywny dodatek ewentualnie jako wegetariańskie danie główne podane z ryżem.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *