Pak Choi z sosem ostrygowym i dymką / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Bardzo smaczny dodatek do dań mięsnych i nie tylko… Moje ulubione warzywo. Pak Choi zwany także Bok Choi to popularna w Chinach odmiana kapusty, coraz częściej można ją kupić w polskich sklepach.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

05.05.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 7minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 7minut
Składniki
  • 200g kapusty pak choipokrojonej na ćwiartki
  • 3łyżki sosu ostrygowego
  • 1ząbek czosnkuwyciśnięty
  • 1szt. cebuli dymkidrobno pokrojonej
Sposób przygotowania
  1. Pak Choi gotować na parze 2 -3 minuty.
  2. Przełożyć do miski i pokropić sosem ostrygowym, posypać czosnkiem i szalotką. Wymieszać. Podawać na ciepło.