Pikantne curry madras z krewetkami
Pikantne curry madras z krewetkami to bardzo proste i bardzo smaczne indyjskie danie w głębokim sosie. Korzystając z tego przepisu w 15 minut przygotujesz pyszne, zdrowe i pożywne danie obiadowe. Do przygotowania potrawy użyliśmy mleko kokosowe ale równie dobrze sprawdzi się jogurt lub śmietana. Jeżeli nie przepadasz za ostrymi daniami możesz użyć zamiast ostrej curry madras wersję łagodna curry madras.

Pikantne curry madras z krewetkami najlepiej smakuje z indyjskim ryżem basmati i/lub z domowym indyjskimi chlebkiem naan. Na naszej stronie znajdziesz przepisy na 2 wersje naan: Indyjski chleb Naan maślany oraz Chleb Naan czosnkowo-kolendrowy.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

19.04.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Składniki
Dodatki:
Sposób przygotowania
  1. Krewetki obtaczamy w curry i smażymy krótko na rozgrzanym oleju.
  2. Dodajemy pastę czosnkową, passatę pomidorową i mleko kokosowe, gotujemy 5 minut aż smaki się połączą. Doprawiamy sokiem z cytryny i solą
  3. Podajemy z ryżem jaśminowym i/lub domowym chlebkiem nann (zob. przepis).