Smażona sałata lodowa MIHAO
Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen
Przepis ten dostałem od mojego korespondencyjnego kolegi Mihao – stąd nazwa dania. Danie to można podawać jako dodatek do potraw mięsnych, lub samodzielnie serwowane z ryżem.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

28.03.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Składniki
Sos:
Dodatek:
Sposób przygotowania
  1. Sałatę należy umyć, porwać na kawałki, czosnek drobno posiekać.
  2. Rozgrzać olej w woku, wrzucić czosnek, mieszać do momentu aż poczujemy jego zapach, ale jeszcze nie zbrązowieje.
  3. Dodać sałatę (początkowo może wypełnić cały wok ale szybko zmięknie i zmniejszy objętość), smażyć ok. minuty mieszając. Dodać sos, doprawić do smaku solą i dobrze wymieszać. Danie gotowe.