Surówka jak u chińczyka / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,43 / 7 ocen
Smaczna, łatwa i tania surówka chińska.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

06.05.2024
Porcje
4porcje
Porcje
4porcje
Składniki
  • 1/4główki kapusty białej
  • 1szt. marchewki
  • 1/4szklanki oleju
  • 1/4szklanki octu białego
  • 1/4szklanki cukru białego
  • 1łyżeczka soli
  • 1ząbek czosnku
Sposób przygotowania
  1. Szatkujemy kapustę i marchewkę. Mieszamy.
  2. Przygotowujemy zalewę składającą się z 1/4 szklanki oleju, 1/4 szklanki octu, 1/4 szklanki cukru i łyżeczki soli. Do zalewy wciskamy czosnek. Zalewę podgrzewamy i polewamy nią kapustę.
  3. Dokładnie mieszamy aby zalewa dokładnie połączyła się z kapustą. Po polaniu i wymieszaniu chłodzimy. Jest Grudzień więc wystawiłem ją na balkon:). Smacznego! Ps. lepsze niż w knajpce u chińczyka 🙂 Można posypać zmielonymi orzeszkami.