Dyniowe curry z warzywami (by M. Klimczak)

Ryż po indonezyjsku Nasi Goreng

Kurczak po tajsku na słodko ostro aksamitny / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,80 / 5 ocen
Moje przygody kulinarne z kuchnią chińską oraz tajską rozpocząłem już dosyć dawno temu. Muszę powiedzieć że moim zdaniem żadna inna kuchnia na świecie nie jest w stanie dorównać taką różnorodnością smaków i ilością oferowanych dań co kuchnia azjatycka. Dlatego też moim ciągłym eksperymentom i wyszukiwaniem coraz to nowych wariacji niema końca. Na przepis ten natrafiłem kiedyś w internecie. Nie do końca mi jednak odpowiadał, więc modyfikowałem go aż ewoluował do formy w której podaje Wam go poniżej. Danie jest naprawdę smakowite i warto poświecić na jego przygotowanie 30 min, a już na stałe wpisze się w Waszą pamięć i stanie się jednym z faworyzowanych przez Was specjałem. Życzę smacznego!

Czytaj dalej

Smażony ryż z jajkiem / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Danie godne polecenia 🙂 Nie jest drogie, ani nie zajmuje dużo czasu. Jest naprawdę pyszne! 🙂 Dla wegetarian wersja bez wędliny.

Czytaj dalej