Azjatycka sałatka z fasolki
Azjatycka sałatka z fasolki to lekkie warzywne dania ze świeżych letnich składników. Może być podana jak przekąska lub dodatek do dania głównego. U nas azjatycka sałatka z fasolki została zjedzona jako dodatek do grzanki ze stekiem. Danie w pełni wegetariańskie/wegańskie.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

28.03.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 25minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 25minut
Składniki
  • 200g fasolki
Sos:
Dodatki:
  • kilkalistków botwinkilub mangolda
  • świeża kolendra
  • świeża bazylia
  • garść orzeszków ziemnychprażonych, pokruszonych
  • koper anyżowy
Sposób przygotowania
  1. Fasolkę gotujemy na miękko. Wszystkie składniki sosu mieszamy.
  2. Fasolkę mieszamy z liśćmi botwinki (mangolda) i ziołami, dodajemy sos i posypujemy orzeszkami ziemnymi.