Smażone tofu z grzybami Mun
Smażone tofu z grzybami Mun to wegetariańskie danie, które może być serwowane z ryżem lub jako warzywny dodatek do innego dania głównego. Tofu jest samo w sobie praktycznie bez smaku, jednak bardzo łatwo można mu nadać wspaniały aromat stosując różne dodatki. Zawiera dużo protein, dlatego warto zawsze mieć je pod ręką z myślą o osobach unikających mięsa.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

02.12.2020
Porcje Czas przygotowania
2osoby 20minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 20minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Grzyby mun krótko obgotować, odcedzić i pociąć w paseczki.
  2. Ziarna kminu podpiec na suchej patelni i utłuc w moździerzu.
  3. Rozgrzać olej na woku i obsmażyć przez 2 minuty grzyby. Zsunąć grzyby na brzeg patelni, dolać olej sezamowy i wrzucić pokruszone w palcach tofu. Smażyć przez 2 minuty.
  4. Wymieszać tofu z grzybami. Dodać kmin, tymianek. sól i pieprz.
  5. Dokładnie wymieszać z przyprawami i podawać przybrane listkami tymianku.