Zupa Won-Ton z Toyoty / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,00 / 5 ocen
Zupka Won-Ton, którą jadłem w restauracji orientalnej w salonie Toyoty i zrobiona w/g smaku, a nie przepisu (składniki sam dobrałem).
Ocena ze starego portalu: 4,00 / 5 ocen
Zupka Won-Ton, którą jadłem w restauracji orientalnej w salonie Toyoty i zrobiona w/g smaku, a nie przepisu (składniki sam dobrałem).
Ocena ze starego portalu: 4,75 /8 ocen
Jedna z niewielu potraw dalekiego wschodu, która jest słona i ostra za razem. Podawać z ryżem jaśminowym.
Ocena ze starego portalu: 4,61 / 33 oceny
Przepis ten dostałem od jednego z internautów. Przepis pochodzi w chińskiej restauracji w Johanesburgu w RPA i jest to najlepsza zupa jaką internauta jadł. Przetestowałem i rzeczywiście jest pyszna.
Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 oceny
Nie jest to rdzenne japońskie danie, jednak obecnie bardzo popularne w Japonii. Istnieje wiele odmian krokietów z różnym wypełnieniem, podstawą naszych krokietów są ziemniaki i mięso mielone. W Japonii krokiety kupuje się najczęściej pojedynczo, jako przekąskę, serwowane na ciepło w sklepach spożywczych i supermarketach. Ponieważ ich wykonanie jest dosyć pracochłonne rzadko są przygotowywane w domach. Krokiety te jada się najczęściej z majonezem i specjalnym sosem do krokietów (niestety u nas nie dostępnym) ale można próbować różnych sosów (mi np. bardzo smakowały z sosem z czarnej fasoli).
Ocena ze starego portalu: 4,8 / 5 ocen
Surówka o specyficznym, orientalny smaku. Przygotowana przez Kasię. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Ocena ze starego portalu: 4,57 / 14 ocen
Słynne chińskie krokiety wiosenne (w Polsce często nazywane sajgonkami) z mięsno-warzywnym nadzieniem. Ten przepis wykonałem z użyciem pojedynczego papieru ryżowego, potem jednak dowiedziałem się od pewnego Wietnamczyka, że zdecydowanie lepiej jest stosować podwójną warstwę papieru ryżowego, dzięki temu sajgonki są bardziej chrupiące i nigdy nie dochodzi do pęknięcia papieru i wypadania nadzienia – co przy jednej warstwie jest częstym problemem. Podawać jako przekąskę lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.