Sakiewki nadziewane wołowiną / Przepis internauty

Ryż z warzywami po chińsku / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Ten chiński ryż z warzywami możemy podawać zamiast białego ryżu gotowanego. Otóż to danie można przyrządzić w bardzo prosty sposób i potrzebujemy wiele naszego cennego czasu, wydatki też nie są zbyt wielkie. Jeśli ktoś jest fascynatem kuchni chińskiej to ta przystawka na pewno mu przypadnie do gustu.

Czytaj dalej

Kurczak z sezamem / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Do stworzenia tego przepisu zainspirowała mnie wołowina w sezamie w jednej z warszawskich galerii handlowych. Możesz użyć wołowiny jednak w porównaniu z kurczakiem jest b. twarda. Podawać z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Sajgonki / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Jest to oryginalny, tradycyjny przepis na Sajgonki. Można je podawać jako przekąskę, danie główne z ryżem oraz jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.

Czytaj dalej

Kim-Chi / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Podobno każda koreańska rodzina ma swój przepis na kim chi - ale Polacy nie gęsi... Ten przepis to moja kompilacja kilku przepisów znalezionych w sieci, wypróbowana i doceniona już kilkakrotnie 🙂

Czytaj dalej

Kurczak Szanghaj / Przepis internauty

Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej

Zupa Won-Ton z Toyoty / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,00 / 5 ocen
Zupka Won-Ton, którą jadłem w restauracji orientalnej w salonie Toyoty i zrobiona w/g smaku, a nie przepisu (składniki sam dobrałem).

Czytaj dalej

Słono-pikantny kurczak tajski / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,75 /8 ocen
Jedna z niewielu potraw dalekiego wschodu, która jest słona i ostra za razem. Podawać z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Zupa Seczuańska

Ocena ze starego portalu: 4,61 / 33 oceny
Przepis ten dostałem od jednego z internautów. Przepis pochodzi w chińskiej restauracji w Johanesburgu w RPA i jest to najlepsza zupa jaką internauta jadł. Przetestowałem i rzeczywiście jest pyszna.

Czytaj dalej